Airlie Beach

Kom vid klockan halv åtta i morse fram till Airlie Beach där jag nu ska vara fram tills nästa söndag. Det är det här stoppet jag har varit mest taggad på när det gäller Australien på grund av the Whitsundays seglingen jag har på onsdag-fredag, är riktigt taggad verkligen!!

När jag gick från bussen till hostlet j morse stötte jag ihop med en tjej från Kanada som också skulle till YHA och det visade sig sedan att vi skulle bo i samma rum så det är henne jag har hängt med hela dagen. Incheckningen var som vanligt vid två så vi lämnade våra väskor samt tog en promenad innan vi gick till mataffären och köpte frukost. Käkade och bytte om till badkläder och sedan gick vi ner till lagunen där vi sedan låg i ca 6 timmar tillsammans med två tjejer som var på samma Fraser tour som jag. Både här i Airlie Beach och uppe i Cairns har man gjort konstgjorda laguner (som faktiskt är riktigt fina!) som man kan bada i då man inte rekommenderas bada i havet just nu på grund av stinger season. Det finns alltså väldigt farliga maneter i vattnet just nu som man ska akta sig för och därför har men gjort laguner så att folk ska hålla sig från havet. När men åker ut och snorklar osv har man på sig stinger suits,  våtdräkter, som ska skydda från maneterna. 

Airlie Beach är i alla fall en väldigt mysig stad och det är otroligt fint häromkring. Sprang en sväng nere vid hamnen nu på kvällen och där ligger det många stora, fina lyxbåtar. Hamnade i sängen redan klockan åtta idag, har inte sovit bra det senaste i och med att vi campade på Fraser, inte hade någon ac sista natten i Rainbow så det var fruktansvärt varmt samt åkte nattbuss i natt så jag kommer nog somna tidigt idag. Hoppas allt är bra där hemma, pussar!
Backpacking 2016 |
Upp