Yamba and Shane's Tour

Har haft en bra andra och sista dag i Yamba, hade kunnat stanna längre men känner samtidigt att det kommer bli ganska skönt att komma iväg utmed kusten. Imorgon har jag varit i Australien i en vecka och har därmed 5 veckor kvar, vet inte om jag ska tycka att det har gått snabbt eller långsamt om jag ska vara ärlig. Men har haft skoj i alla fall!

Idag började jag dagen med att facetimea med Brennan för första gången sen jag kom hit vilket var så otroligt härligt, den här resan hade varit dubbelt så rolig om han hade varit med. Men samtidigt så är det betydligt lättare att träffa folk nu när jag är själv så jag får väl se det som en fördel också! Sen var det alltså dags för Shane's Tour som då alltså hålls utav en av ägarna till hostlet. Tydligen ska den vara berömd och ha varit med på MTV men efter allt som hände idag och allt han berättade vet jag inte längre vad som är sant och vad han hittade på. Förutom jag, Oscar och Frida var det 2 andra svenskar på turen (är för övrigt väldigt mycket svenskar här och lär bli ännu fler uppe i Byron) och totalt var vi 10 stycken som var iväg. Väldigt härligt gäng faktiskt! Turen var väldigt rolig men jag tycker personligen att det var lite väl mycket sitta i bilen och titta ut, jag hade gärna gått ur bilen lite mer så man hade kunnat se omgivningarna bättre. Vi stannade i alla fall på några ställen och då bland annat på stället ni ser på vänstra bilden där vi hoppade från klipporna ner i vattnet, pölen vi landade i var sötvatten och ca 30m djup. Vi stötte även på några pelikaner som ni kan se på högra bilden. 

Efter turen som tog några timmar käkade jag mat och sedan gick jag, Frida och Oscar samt en av dom svenska killarna från turen som heter James ner till stranden då vi hoppades på att se delfiner men det var tyvärr alldeles för blåsigt för det. I stället fastnade vi i världens regnskur och vi kom tillbaka till hostlet helt dyngsura. Sen satt vi resten av kvällen uppe i samlingsrummet och spelade kort tillsammans med två andra tjejer från Jönköping (en av tjejerna har också jobbat med oss på Ikea, liten värld alltså) så har haft en riktigt bra dag ändå. Nu är mina grejer packade och imorgon tar jag en morgonbuss upp till Byron Bay där jag sedan kommer vara en vecka. Vädret ser tyvärr inte ut att bli särskilt bra men jag hoppas det vänder då det enda som finns att göra i Byron i princip är att ligga på stranden samt surfa. Borde få några dagar med bra väder i alla fall. Nu blir det sängen så jag orkar upp imorgon, hoppas ni hemma i Sverige har en bra dag!

Backpacking 2016 | | Kommentera
Upp