The Whitsunday Islands

Kom idag tillbaka från vad jag nog skulle säga var den bästa upplevelsen i Australien hittills! Har haft tre riktigt bra dagar ombord på Silent Night och dom gick tyvärr alldeles för fort.

Det enda jag blev besviken på med resan var resten av passagerarna ombord på båten, jag hade hoppats på massa goa människor i min ålder men så var det tyvärr inte. Det var ett äldre pensionerat par från Kanada, två par i 30års åldern, en kvinna som var ca 40, två kvinnor som var runt 35 och sen var det två tyska tjejer som var 19 och 23. Så det var i alla fall två tjejer i min ålder men tyvärr klickade jag inte riktigt med dom heller så det var ganska tråkigt för det hade gjort upplevelsen ännu bättre. Under de här dagarna har vi i alla fall seglat en hel del samt att vi har besökt Whitsunday Island (the Whitsunday Islands består av över 70 öar och Whitsunday Island är den största av dom) där vi också besökte Whitehaven Beach som är en väldigt fin strand med kritvit sand som faktiskt inte blir varm som all annan sand utan den är skön att gå på även i solen. Annars har vi snorklat i barriärrevet vid två tillfällen vilket var helt otroligt, såg så mycket fiskar och koraller i alla möjliga färger och det var så fint! Jag var en av dom som var i så länge jag kunde fram tills dom var tvungna att tvinga upp mig för vi skulle åka, ville verkligen inte gå upp och är nu otroligt taggad på mitt dyk uppe i Cairns då revet ska vara ännu bättre där. Förutom fina fiskar såg vi även delfiner och havssköldpaddor från båten, inga hajar dock tack och lov. Två väldigt fina solnedgångar såg vi också! 

Vi var tvungna att ha på oss våtdräkter varje gång vi var i vattnet på grund av risken att blir bränd av maneter. Så både när vi badade vid Whitehaven samt när vi snorklade var man tvungen att ha en fin våtdräkt på sig. En av dom tyska tjejerna har en del bilder från när vi snorklade på sin gopro så hoppas på att hon ska skicka över dom snart. Vi kom tillbaka runt 11 idag så resten av dagen spenderade jag mest vid lagunen samt att jag träffade den kanadensiska tjejen jag umgicks med innan min tour. När jag sedan satt nere vid stranden och kollade på solnedgången nu på kvällen kom Chris från Kanada fram som jag delade rum med när jag var i Noosa, alltid kul när man träffar på folk man känner från andra ställen man har varit på. Nu har jag precis facetimeat med familjen och nu blir det ganska snart sängen, sov inte särskilt mycket på båten då det var alldeles för varmt. Ha det bra vänner, pussar!
 
Backpacking 2016 |
Upp