The Gold Coast - Surfers Paradise

Har nu alltså kommit fram till the Gold Coast och Surfers Paradise! Vilket innebär att jag nu har bytt tidszon och skillnaden är nu 9 timmar till Sverige. Kommer spendera två nätter här vilket känns ganska lagom, mitt första intryck av staden är att det känns som ett lite misslyckat wannabe Honolulu. Jag älskade Honolulu när jag var på Hawaii så kanske därför detta känns lite fail i jämförelse. Annars är det som vilken storstad som helst med höga byggnader och mycket butiker samt att då stranden ligger i utkanten av alltihopa. 

Hostlet jag bor på är helt klart sämst av dom jag bott på hittills men jag har bott på riktigt bra hostel innan, särskilt i Byron Bay där jag trivdes sååå bra, så kan vara därför jag känner så. Men det är ju bara för två nätter så det ska nog gå! Upplägget är lite annorlunda här vilket dock är ganska gött, det är som en lägenhet med tre små rum med 2-4 sängar i varje och sedan har vi gemensamt kök och badrum. Dock är det bara ett badrum för hur många det nu är som bor i rummen här vilket är ganska dåligt. I mitt rum är det i alla fall bara en våningssäng så jag delar rum med en trevlig tjej från Argentina och det känns riktigt bra! 

Kom till hostlet runt klockan två idag och vid tre gav jag mig ut och utforskade staden, gick ner till stranden och tog kort på den populära Surfers Paradise  bågen och sen gick jag runt bland butikerna lite. Sedan mötte jag upp Oskar och Frida som också befinner sig i Surfers fram tills imon och vi gick och käkade på ett hamburgerställe som vi alla tre hade fått rekommenderat för oss av olika personer. Bettys Burger hette restaurangen och den var väldigt mysig! Hamburgarna var också dom väldigt goda, gott med något annat än kyckling vilket är vad jag har levt på hela veckan jag var i Byron. Efter vi hade ätit gick vi runt ett tag innan vi gick och köpte frozen youghurt, sååå gott verkligen!! Idag har det blivit lite lyxmat med andra ord, det får man unna sig mellan alla mackor och annan billig backpacker mat. Medans vi satt på en bänk och käkade kom en amerikan fram och började prata med oss, han var gift med en finska och dom var nu pensionärer och reste runt i världen. Sjukt härlig gubbe! Nu blir det läsa lite innan det blir sova, vaknar fortfarande väldigt tidigt på morgonen här så blir trött tidigt på kvällarna. Ha det bra vänner, pussar!

Backpacking 2016 |
#1 - - Anonym:

Hej, Sara!
Jag är i USA just nu, och har träffat min pojkvän här. Pga olika anledningar så måste vi smyga med det nu under tiden som jag bor här. Därför väljer jag att vara anonym. Hur har du och Brennan klarat det?? Efter du åkte hem. Hur gjorde ni precis efter att du åkte hem? Hade ni bestämt ett exakt datum nästa gång ni skulle ses, eller hur gjorde ni? Vill så sjukt gärna fortsätta med denhär killen men känns som att det kommer vara svårt och jag vill ha tips. Han börjar college till hösten och jag börjar tvåan på gymnasiet. Hur har ni två gjort?
Tack för en bra blogg, kram!

Svar: Hej! Kul (och jobbigt) att du har träffat en kille nu under ditt år! Vet hur tankarna går i början, någon gång tar ju året slut och man åker hem och hur ska man egentligen göra då. Jag och Brennan har klarat det ganska bra ändå, det är allt annat än lätt och ibland kan det vara riktigt kämpigt men i slutändan är det värt det. När jag åkte hem sa vi väll lite att vi får se vad som händer, vi hade inget datum när vi skulle ses eller sådär. Men jag saknade honom sjukt mycket så bokade biljetter ganska snart när jag kom hem till Sverige och åkte dit på jullovet. Nu i maj har vi varit ihop i 2 år och som sagt går det ganska bra hittills, förra året sågs vi inte alls mycket så det här året försöker vi få in lite tightare besök. Det blir en del flyga fram och tillbaka helt enkelt. Det enda tipset jag kan ge är väl att du har ju fortfarande några månader kvar av året att känna om det känns rätt, du säger att du vill fortsätta träffa denna killen och känns det bra kan du ju helt klart göra det. Det jobbiga kommer sen när du ska hem (eller så kan du ställa dig den frågan redan nu), när du måste bestämma hur ni ska göra och om ett distansförhållande är värt det. Som sagt är det allt annat än lätt, vet inte hur många gånger jag har gråtit mig tills sömns eller gråtit när jag har pratat med honom på facetime bara för att jag saknar honom så himla himla mycket. Det gör på riktigt ont i kroppen att inte ha honom här hela tiden. Så ställ dig frågan om ert förhållande är värt det, om det är något du tror kommer hålla i framtiden och något du vill satsa på i längden. Tänker man framåt måste ju någon trots allt flytta på sig för att ert förhållande ska kunna hålla. Men känner du att det känns rätt och du tror att det kan hålla så säger jag bara kör! Skulle inte byta bort mitt förhållande med Brennan för något, han är min bästa vän och varje gång jag får se honom är det värt all smärta och allt det jobbiga man få kämpa med därimellan. Vet att du vill vara anonym men känner du att du vill ha mer hjälp och stöd så lägg till mig på facebook och skriv där, har ändå lite erfarenhet av distans nu så kan försöka ge så mycket hjälp och tips jag kan! Eller kommentera bara här igen. Hoppas detta hjälpte lite i alla fall, lycka till och kul att du gillar bloggen! Stor kram!
Sara Tyngel

Upp