Lone Pine Koala Sanctuary

Idag har nog varit en av dom bästa dagarna jag har haft här i Australien hittills! Tillsammans med Li och Anna åkte jag till Lone Pine Koala Sanctuary som ligger strax utanför Brisbane där dom har massa koalor och kängurus och åh vad mysigt det var!

Började dagen dock med att gå i ösregn ca 30min till Anna och Lis hostel då dom ordnade gratis buss dit samt rabatt på inträdet. Lyckades alltså smita med fastän jag inte bor där. När vi kom fram regnade det fortfarande ganska kraftigt men det slutade tack och lov efter ett tag och det blev i stället riktigt varmt och soligt. På Lone Pine så tar dom in och hjälper skadade eller sjuka koalor och det fanns väldigt många koalor runt om på området. Dom hade även ett ställe där man fick hålla samt ta kort med en Koala och åh vad mysigt det var! Koalan som ni ser mig hålla på bilden ovan heter Sprookie, han är bara två år gammal och alltså inte fullvuxen. Så söt var han! Efter att vi alla hade gosat lite med honom gick vi och köpte känguru mat och gick till ett område där en massa kängurus skuttade omkring som man fick mata. Var där ganska länge och tog kort med alla möjliga kängurus, sjukt konstiga djur ändå men ändå så söta! Fanns en del mammor med bäbisar som hängde ut ur pungen, så små och så söta var dom verkligen! 

När vi hade gosat klart med kängurusarna käkade vi lunch och sen gick vi runt och kollade lite på området. Fanns mest koalor men även lite andra djur såsom krokodiler, ödlor, fåglar och annat. När vi kände oss nöjda tog vi bussen in till stan och gick tillbaka till Li och Annas hostel där jag fick bygga på mitt matförråd lite. Dom flög nämligen till Perth nu ikväll där dom ska vara en vecka innan dom flyger tillbaka till Sverige (dom har redan rest runt i Asien och nya Zeeland i 4 månader innan dom kom till Australien) så fick massa ris och pasta som dom inte hade ätit upp. Tack för det tjejer! Sen fick jag alltså säga hejdå till dessa härliga norrlänningar som jag ändå har hängt med nästan varje dag sen vi träffades i Byron för lite mer än en vecka sen. Dom har bjudit upp mig till Norrland nästa sommar och jag tänkte nog faktiskt dra mig upp dit, har aldrig varit så långt upp i Sverige. Har haft några roliga dagar med dom tjejerna i alla fall så lite tråkigt att skiljas åt nu. 

För min egen del hoppar jag imorgon på bussen upp till Noosa där jag kommer spendera tre nätter. Vädret ser inte ut att bli det bästa men jag hoppas det ändrar sig då Noosa ska vara ett väldigt fint ställe med nationalparker och fina stränder och annat. Så hoppas det blir bra! Nu ska jag sova så jag kommer upp och hinner packa det sista innan bussen går imorgon. Vi hörs vänner!

Backpacking 2016 |
Upp