Introdyk på Barriärrevet

Har spenderat en dag ute på det underbara barriärrevet! Alarmet ringde klockan halv 6 i morse och jag kom tillbaka till hostlet vid halv 7 på kvällen så det var verkligen en heldag. 

Vi var ca 35 personer som skulle ut med våran båt och däribland var då kanadensaren som jag umgicks med i Airlie Beach, skönt att ha någon jag kände med på resan. Vi åkte ca en och en halv timme ut från Cairns mot revet för vårt första stopp och jag hamnade i grupp två för introdyket och med två instruktörer innebar det att jag var bland dom första att prova. I och med att det var första gången var det verkligen sjukt mycket att tänka på och det var tog ett tag innan man vande sig vid all utrustning och munstycke och annat. Tog ett tag innan man behärskade tryckutjämningen också, klarade det ganska bra men kände ändå att jag hade lite ont i ena örat när jag kom upp. Vi var fyra stycken i varje grupp som gick ner och min grupp hade en instruktör som hette Carlos och kom från Chile, skön kille med halvbra engelska. Är lite besviken på dyket över lag då större delen av tiden gick åt till att vänja sig vid utrustningen samt göra tre skills som vi var tvungna att klara innan vi gick ner. Då en av dom tyska tjejerna hade svårt för en av dom så fastnade vi ganska länge på två meter innan vi fick gå ner längre och faktiskt dyka på riktigt. Hann därför inte se så mycket av revet innan vi var tvungna att gå upp igen men var ändå en skoj upplevelse att prova på att dyka och det vi såg från dom 7-8 meterna vi gick ner var väldigt fint! Är väl också ganska förståeligt att dom lägger så pass lång tid på utrustning och skills då det är mycket att tänka på när man dyker och det är några grejer man helt enkelt måste behärska när man är flera meter under vattenytan. Roligaste var dock när vi kom upp och en tjej i min grupp sa att det kändes som om något stack henne på halsen, kollade dit och där satt det en liten bläckfisk! Den hade alltså sugit sig fast på hennes hals! Haha sjukaste verkligen men efter lite panik lyckades en kille i våran grupp få bort den. Vi hade lite tid över för att snorkla när vi kom upp men jag frös väldigt mycket, hade tydligen blåa läppar enligt han som hjälpte mig av med tuben, så valde att sätta mig i solen på däck i stället fram tills det var lunch. 

Efter god mat åkte vi vidare till nästa snorkel ställe, här fick dom som ville betala för ett andra dyk som då inte hade varit några skills utan bara dykning och säkert mycket roligare än det första men kände att ett dyk fick räcka så jag körde bara på snorkling denna gången. Det var en del som bara snorklade på båda stoppen också. Hur som helst sa dom att det här var en av dom bästa snorkelplatserna dom hade och jag var faktiskt sjukt glad att jag valde att bara ta snorkling då man kunde ta sig över korallerna och se så mycket mer av revet än dom som dök. Hur som helst var det lätt häftigaste snorklingen jag har gjort, revet här var sjukt mycket finare än Whitsundays med mycket fler färger och inte alls lika dött som det var där. Här var det dessutom ett stort område med korall i stället för bara små utspridda områden som det var vid Whitsundays. Såg sjukt mycket häftiga (och fula!!) fiskar, så färgglada och en del av dom var riktigt stora och man hörde hur dom åt på korallerna under vattnet. Har dock efter tre snorkelturer och ett dyk fortfarande inte sett någon Nemo vilket är en riktig besvikelse, flera andra såg dom men jag måste ha letat på fel ställe helt enkelt. Får väl se filmen eller något i stället! 

Efter två heldagarsutflykter känner jag mig ganska seg (man riktigt känner hur man inte är i form längre efter att mest ha legat på stranden dom senaste veckorna, lite skillnad mot att jobba heltid på Ikea) så imorgon blir det nog bara en skön slappdag. Dom har en väldigt fin lagun här i Cairns så kan tänka mig att kolla in den imorgon! 

Backpacking 2016 |
#1 - - Anonym:

Härligt du har det 😊 Och du, Nemo kan du få titta på med Alina 😀

Upp