Discovering Brisbane

Idag har jag och norrlänningarna traskat omkring och upptäckt Brisbane, gick ca 15km enligt mobilen så kände att jag var värd chokladen jag har ätit nu ikväll medans jag har legat på rummet och läst.

Efter att ha gått runt i staden en dag så tycker jag väl mest att Brisbane är som dom flesta andra moderna storstäder med mycket shopping, lite parker, massa folk och massa bilar. Dom hade dock en konstgjord lagun mitt i en park (är en bit till havet härifrån och floden är inte så nice att bada i) med sandstrand och hela köret som faktiskt var lite häftig att se. Fanns badvakter och allt! Sen gick vi i den botaniska trädgården en sväng också vilket var väldigt mysigt. Efter att ha kollat i lite affärer samt fått i oss lite mat bestämde vi oss för att hoppa på gratis-färjan (gratis är alltid bra!) som går runt i floden, satt i solen uppe på taket och det var riktigt skönt. Fanns inte jättemycket att se från färjan men det var mysigt ändå och som sagt så är gratis alltid bra. Efter det gick jag tillbaka till hostlet, chillade på mitt rum ett tag innan jag bestämde mig för att gå upp o laga mat (värma ännu mer chili con carne) men det var inte så lätt som jag hade hoppats. Någon propp måste ha gått för ingen av microna funkade och nästan inga av spisarna heller utan man fick stå och vänta tills någon var klar och sedan sno deras platta. Under tiden jag väntade började jag prata med en tjej från Tyskland så satt och käkade med henne, trevligt med sällskap. 

Annars har jag ikväll pratat med Therese där hemma (så mysigt!!) samt legat och läst. Jag och danskarna har även försökt få japanerna att förstå att AC inte ska användas så att man sitter och fryser i rummet, satt liksom i tjocktröja och frös här inne. Känner inte för att bli sjuk på grund av det. Men varje gång någon av oss stänger av den så går någon Japan dit och sätter igång den igen, trots att vi till och med har bett dom att inte sätta igång den. Vet inte om det är språket som är problemet eller vad det är som inte riktigt går fram. Nu är den av i alla fall så förhoppningsvis slipper jag frysa i natt. Nu ska jag snart sova och tagga morgondagen, tror det kommer blir en riktigt bra dag! 

Backpacking 2016 |
Upp