Cairns och Crystal Cascades

Är då sen sent igår kväll framme i mitt sista stopp här i Australien vilket är Cairns. Kom fram till hostlet vid halv 10 igår så gjorde inte mer än att äta, duscha och sen gick jag i princip och la mig. Hostlet är riktigt nice i alla fall, ligger centralt och har gratis pannkaksfrukost varje morgon, bara det gör hostlet grymt liksom!

Så började såklart morgonen idag med pannkakor, man får bara två så man blir inte riktigt mätt men fortfarande sjukt gott. Och gratis! Så alltså dubbelt så gott. Efter det gick jag och köpte lite mat innan jag blev upphämtad av Jonatan och Helga som också befinner sig i Cairns just nu. Vi åkte lite utanför staden till Crystal Cascades vilket är ett vattenfall och där spenderade vi sedan några timmar. Fallet ligger precis i regnskogen och det var verkligen så sjukt grönt överallt, tänkte på det när vi körde också att jag har nog aldrig sett så mycket grönt. Hela bergen är täckta av regnskog liksom! Vi hade en mysig dag i alla fall, det var jätteskönt att bada i vattenfallet och vi var i ganska länge. Skönt med sötvatten faktiskt! När vi badat klart käkade vi lunch vid fallet och sedan åkte vi in till Cairns och kollade in lagunen och sådär. När jag kom tillbaka till hostlet passade jag på att boka en dagstur upp till Cape Tribulation, dom flesta dagsturerna häromkring är ganska dyra men kände att jag behövde något mer att göra då jag är här så sjukt länge. Har fortfarande massa dagar utan planer så får se om jag kanske får boka något mer, låg ju vid lagunen varje dag i Airlie Beach så vill inte bara göra det igen i en vecka. Imorgon har jag i alla fall mitt introdyk ute på barriärrevet, insåg precis att det var en heldagsgrej och inte bara några timmar på förmiddagen som jag först trodde så det ska nog bli riktigt skoj! Freja, kanadensaren jag umgicks med i Airlie Beach ska med samma båt vilket är väldigt kul! 

Vi ska dock vara nere vid marinan vid klockan sju i morgon och jag är helt slut efter allt simmande (har blivit riktigt otränad här borta känner jag...) så nu blir det sova! Ha det bra vänner, pussar!

Backpacking 2016 |
Upp