Slappar dagar

Har på något sätt lyckats dra på mig en förkylning trots att det är 32 grader ute och har därför inte haft någon energi alls dom senaste två dagarna. Så har inte gjort något speciellt alls mer än att slappa.

Igår lämnade jag knappt hostlet på hela dagen, gick en sväng på eftermiddagen och fixade mitt busspass till Nya Zeeland men annars satt jag mest och läste. Idag mötte jag upp svenska Jennifer från min Fraser tour, vi var vid lagunen ett tag då det var alldeles för varmt för att göra något annat. Kul att träffa henne i alla fall, hon flyger hem till Sverige igen på lördag. Annars så har jag bara chillat hela dagen idag också, ingen energi alls som sagt. Imorgon måste jag dock upp tidigt då jag har en heldags tur upp till Cape Tribulation, har hört att det ska vara riktigt bra så jag hoppas på det! Nu blir det sängen i alla fall så jag orkar vakna tidigt imon, pussar! 

Backpacking 2016 | | Kommentera

Introdyk på Barriärrevet

Har spenderat en dag ute på det underbara barriärrevet! Alarmet ringde klockan halv 6 i morse och jag kom tillbaka till hostlet vid halv 7 på kvällen så det var verkligen en heldag. 

Vi var ca 35 personer som skulle ut med våran båt och däribland var då kanadensaren som jag umgicks med i Airlie Beach, skönt att ha någon jag kände med på resan. Vi åkte ca en och en halv timme ut från Cairns mot revet för vårt första stopp och jag hamnade i grupp två för introdyket och med två instruktörer innebar det att jag var bland dom första att prova. I och med att det var första gången var det verkligen sjukt mycket att tänka på och det var tog ett tag innan man vande sig vid all utrustning och munstycke och annat. Tog ett tag innan man behärskade tryckutjämningen också, klarade det ganska bra men kände ändå att jag hade lite ont i ena örat när jag kom upp. Vi var fyra stycken i varje grupp som gick ner och min grupp hade en instruktör som hette Carlos och kom från Chile, skön kille med halvbra engelska. Är lite besviken på dyket över lag då större delen av tiden gick åt till att vänja sig vid utrustningen samt göra tre skills som vi var tvungna att klara innan vi gick ner. Då en av dom tyska tjejerna hade svårt för en av dom så fastnade vi ganska länge på två meter innan vi fick gå ner längre och faktiskt dyka på riktigt. Hann därför inte se så mycket av revet innan vi var tvungna att gå upp igen men var ändå en skoj upplevelse att prova på att dyka och det vi såg från dom 7-8 meterna vi gick ner var väldigt fint! Är väl också ganska förståeligt att dom lägger så pass lång tid på utrustning och skills då det är mycket att tänka på när man dyker och det är några grejer man helt enkelt måste behärska när man är flera meter under vattenytan. Roligaste var dock när vi kom upp och en tjej i min grupp sa att det kändes som om något stack henne på halsen, kollade dit och där satt det en liten bläckfisk! Den hade alltså sugit sig fast på hennes hals! Haha sjukaste verkligen men efter lite panik lyckades en kille i våran grupp få bort den. Vi hade lite tid över för att snorkla när vi kom upp men jag frös väldigt mycket, hade tydligen blåa läppar enligt han som hjälpte mig av med tuben, så valde att sätta mig i solen på däck i stället fram tills det var lunch. 

Efter god mat åkte vi vidare till nästa snorkel ställe, här fick dom som ville betala för ett andra dyk som då inte hade varit några skills utan bara dykning och säkert mycket roligare än det första men kände att ett dyk fick räcka så jag körde bara på snorkling denna gången. Det var en del som bara snorklade på båda stoppen också. Hur som helst sa dom att det här var en av dom bästa snorkelplatserna dom hade och jag var faktiskt sjukt glad att jag valde att bara ta snorkling då man kunde ta sig över korallerna och se så mycket mer av revet än dom som dök. Hur som helst var det lätt häftigaste snorklingen jag har gjort, revet här var sjukt mycket finare än Whitsundays med mycket fler färger och inte alls lika dött som det var där. Här var det dessutom ett stort område med korall i stället för bara små utspridda områden som det var vid Whitsundays. Såg sjukt mycket häftiga (och fula!!) fiskar, så färgglada och en del av dom var riktigt stora och man hörde hur dom åt på korallerna under vattnet. Har dock efter tre snorkelturer och ett dyk fortfarande inte sett någon Nemo vilket är en riktig besvikelse, flera andra såg dom men jag måste ha letat på fel ställe helt enkelt. Får väl se filmen eller något i stället! 

Efter två heldagarsutflykter känner jag mig ganska seg (man riktigt känner hur man inte är i form längre efter att mest ha legat på stranden dom senaste veckorna, lite skillnad mot att jobba heltid på Ikea) så imorgon blir det nog bara en skön slappdag. Dom har en väldigt fin lagun här i Cairns så kan tänka mig att kolla in den imorgon! 

Backpacking 2016 | | En kommentar

Cairns och Crystal Cascades

Är då sen sent igår kväll framme i mitt sista stopp här i Australien vilket är Cairns. Kom fram till hostlet vid halv 10 igår så gjorde inte mer än att äta, duscha och sen gick jag i princip och la mig. Hostlet är riktigt nice i alla fall, ligger centralt och har gratis pannkaksfrukost varje morgon, bara det gör hostlet grymt liksom!

Så började såklart morgonen idag med pannkakor, man får bara två så man blir inte riktigt mätt men fortfarande sjukt gott. Och gratis! Så alltså dubbelt så gott. Efter det gick jag och köpte lite mat innan jag blev upphämtad av Jonatan och Helga som också befinner sig i Cairns just nu. Vi åkte lite utanför staden till Crystal Cascades vilket är ett vattenfall och där spenderade vi sedan några timmar. Fallet ligger precis i regnskogen och det var verkligen så sjukt grönt överallt, tänkte på det när vi körde också att jag har nog aldrig sett så mycket grönt. Hela bergen är täckta av regnskog liksom! Vi hade en mysig dag i alla fall, det var jätteskönt att bada i vattenfallet och vi var i ganska länge. Skönt med sötvatten faktiskt! När vi badat klart käkade vi lunch vid fallet och sedan åkte vi in till Cairns och kollade in lagunen och sådär. När jag kom tillbaka till hostlet passade jag på att boka en dagstur upp till Cape Tribulation, dom flesta dagsturerna häromkring är ganska dyra men kände att jag behövde något mer att göra då jag är här så sjukt länge. Har fortfarande massa dagar utan planer så får se om jag kanske får boka något mer, låg ju vid lagunen varje dag i Airlie Beach så vill inte bara göra det igen i en vecka. Imorgon har jag i alla fall mitt introdyk ute på barriärrevet, insåg precis att det var en heldagsgrej och inte bara några timmar på förmiddagen som jag först trodde så det ska nog bli riktigt skoj! Freja, kanadensaren jag umgicks med i Airlie Beach ska med samma båt vilket är väldigt kul! 

Vi ska dock vara nere vid marinan vid klockan sju i morgon och jag är helt slut efter allt simmande (har blivit riktigt otränad här borta känner jag...) så nu blir det sova! Ha det bra vänner, pussar!

Backpacking 2016 | | Kommentera
Upp