Midsommarhelgen

Har haft en sååå bra helg verkligen!! Fortsätter det såhär kommer det bli en riktigt bra sommar!

I fredags var det alltså midsommar och jag var först i stugan med familjen och lite familjevänner innan jag åkte till min kompis Simon som verkligen hade slagit på stort! Jag har ju inte varit hemma på midsommar de senaste åren så har inte varit med hos Simon innan men de flesta av mina vänner var där plus en massa nya människor och totalt var vi nog över 60 personer. Han bor på landet och i ena ladan hade han bokat långbord där vi satt och åt samt att det fanns ett dansgolv och lite annat. I andra ladan hade dom fixat en scen och där spelade ett band på kvällen, riktigt go spelning faktiskt! Dom flesta sov i tält eller bilar på gården men jag åkte tillbaka ut till stugan och sov där då den ligger ganska nära Simons gård. Hade en riktigt bra midsommarafton i alla fall med härliga människor, dans runt midsommarstången, spelning och annat skoj!

På lördagen var vi ute i stugan hela släkten, min familj och kusinerna sov där ute och sen kom mormor och morfar samt farmor och farfar ut över dagen. Vi åkte i pappas nya båt, badade i lilla havssjön, spelade spel, fikade flera gånger om, åt god mat och hade det riktigt mysigt. Sov över till söndagen och idag åkte jag tillsammans med min kusin Jacob och hans flickvän Bea till lilla havssjön där vi träffade upp lite annat folk. Hängde där ett tag och badade samt fikade innan vi åkte till Simon. Myste med hästarna på hans gård och käkade innan vi åkte hemåt och nu har jag bara slappat hela kvällen och laddat jobbvecka. Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!

Livet i Sverige | | Kommentera

Scoutläger 2016

Har haft en sååå bra vecka tillsammans med gänget på nedersta bilden och hela Bankeryds UV-scoutkår vilket i år innebar ca 130 scouter, ledarscouter och ledare. Så glad att jag valde att hänga med! 

Jag åkte ut till lägret sent tisdag eftermiddag efter att ha lämnat av Brennan på flygplatsen och hamnade efter lite bytande i patrull Lodjuret där jag blev ansvarig ledare då jag var den enda som var med hela veckan. Lite kaos då jag inte varit på läger och gjort något scoutigt på fyra år men det gick bra och jag hade en riktigt go patrull! Under veckan har vi lagat mat över öppen eld, sovit i tält, slagits med en massa knott, paddlat kanot, badat (och tvättat håret) i en iskall sjö då det inte fanns duschar, haft roliga lägerbål, gått en härlig spårning, haft goa möten, haft roliga tävlingar, haft projekt och mycket mycket annat! Jag hade dessutom ansvar för ledarscoutskvällarna tillsammans med några andra samt att jag sjöng på andakterna på kvällarna. Det i kombination med att jag ledde vårt byrop gjorde att jag i princip inte hade någon röst alls kvar i slutet av veckan. När jag kom hem igår märktes allt jobb och den lilla sömn jag fick i veckan av och på eftermiddagen bröt världens förkylning ut och den håller även i sig idag så jag valde att sjukanmäla mig så kroppen får vila, har legat och sovit hela dagen och inte orkat någonting. Hoppas det går över inatt annars får jag sjukanmäla mig imorgon också, har i alla fall sena skiftet så slipper vakna vid klockan fyra.

Hur som helst har det varit en bra vecka och som sagt är jag glad att jag valde att följa med! Hoppas verkligen jag kan följa med nästa år också! 

Livet i Sverige | | Kommentera

Update

Har inte hänt jättemycket det sista men tänkte ändå slänga in en update! 
 
Vi har mest slappat senaste veckan och hittat på lite småsaker. I fredags var det dags för student och då var det min kusin Rasmus tur att ta studenten så vi var med på hans utspring. Sen började vi med hans mottagning innan vi åkte runt till 6 andra kompisar på ca 2 timmar och grattade dom, blev alltså inte länge på varje ställe. Sen åkte vi tillbaka till kusinerna där jag och Brennan umgicks och spelade spel med Bea och Jacob. Helgen spenderade vi sedan i stugan med familjen, mys! 
 
Imorgon åker Brennan hem men jag åker dit redan 26 juli så känns inte så jobbigt. Själv åker jag på scoutläger imorgon, första lägret på fyra år och jag är faktiskt taggad! Så där kommer jag befinna mig som ledare fram till söndag, vädret ser inte ut att bli särskilt bra men förhoppningsvis blir det skoj ändå. Hoppas ni får en bra vecka vänner, pussar! 
 
Livet i Sverige | | Kommentera
Upp