Niagarafallen

Befinner mig sen i tisdags i USA, kommer vara här i 16 dagar. Riktigt härligt!

Torsdag-fredag åkte vi till Niagarafallen vilket var riktigt häftigt! Vi åkte genom Kanada och bodde på den kanadensiska sidan vilket också är den sidan man ser fallen bäst. Hade riktigt häftig utsikt från vårt rum och första dagen gick vi ner och kollade på fallen och dom är verkligen riktigt mäktiga!! Sjukt stora och som ni ser på det stora fallet så blir det typ ett stort dimmoln i mitten av fallet på grund av kraften i vattnet och när man stod nära var det som att stå i ett regnoväder på grund av allt vatten som skvätte runtom.

På fredagen hade vi bokat en båttur med Maid of the Mist som gick ända upp till fallen. Den avgick dock från den amerikanska sidan så vi fick åka över gränsen in i New York för turen. Vi fick snygga blå ponchos då det var ännu mer mist när man var precis under fallen än när man var ovanför dom så man blev helt dyngsur. Sjukt mäktigt var det i alla fall! Efter turen fick vi köa i ca en timme för att komma tillbaka in till Kanada för att sedan ha ca fem timmar hem vilket då inkluderade ännu en kö för att korsa gränsen, den här gången in till USA igen. Korsade alltså gränsen tre gånger på en dag, blev så då vi inte visste att det gick en båttur från den kanadensiska sidan också. Två bra dagar var det i alla fall!

Resor, USA |
#1 - - Alice:

Hej!
Jag har lite frågor angående din resa till Australien och Nya Zealand då jag själv förmodligen kommer resa runt där om några månader. Hur stor budget hade du för resan och upplevde du att den räckte till för att kunna uppleva allt du ville? Vilken standard var det på de boenden du bodde på och hur mycket behöver man betala för att få någorlunda okej? Sedan undrar jag vad man inte får missa, vilka var favoritupplevelserna?
Är alltid lika roligt att läsa din blogg:)

Svar: Hej! Kul att du gillar bloggen även om den inte är så uppdaterad just nu! :) och kul att du ska ut och resa, du kommer få det sååå bra!! Jag hade en budget på strax över 60 000kr för flygbiljetter och allting, den räckte men hade jag velat göra båda öarna på nya zeeland hade jag nog behövt mer. Hade 5000kr när jag flög till Bali och det räckte där men det hade inte räckt länge på nya zeeland, det går åt väldigt mycket pengar där i alla fall om man åker kiwi bussarna eftersom det är aktiviteter i princip varje dag. Men jag kunde göra allt jag ville göra så för min resa räckte pengarna och jag behövde inte snåla! Jag bodde mycket på YHA hostel i Australien, dom är lite dyrare än många andra hostel men hade alltid hög standard så det var värt det, jag köpte även ett YHA kort som gjorde att jag fick rabatt på boende och eftersom jag bodde på många YHA så sparade jag ihop kostnaden för kortet ganska fort så det var värt det! På nya zeeland bodde jag där kiwi bussarna ordnade boenden vilket var många Base hostel och dom är ofta bra både där och i Australien. I Australien låg kostnaden runt 200kr natten och i nya zeeland var det 150-170kr per natt, nya zeeländska dollarn var billigare. I Australien var favoritställena Byron Bay (alla älskar det så lägg gärna längre tid där) och sen gillade jag faktiskt airlie beach, många pratar dåligt om det men jag gillade det! Kan bero på folket jag hängde med där men ändå. Annars är ju whitsundays en sån grej man bara inte får missa! Och ta ett dyk uppe i Cairns också, Barrirärrevet är mycket finare där. På nya zeeland så är jag riktigt glad ett jag åkte med kiwi, träffade grymma människor att resa med o vi hade sååå kul!! Men favorit ställena där var hobbiton, tongariro crossing (skippa inte den det var riktigt häftigt!) och river valley där vi körde forsränning och bodde i en stuga mitt ute i ingenstans. Haha nu blev det sjukt långt svar men hör av dig om du undrar något mer och lycka till med resan! Kram :)
Sara Tyngel

Upp