Manly Beach

Sitter just nu på bussen påväg mot mitt andra stopp på den här östkustresan vilket är en liten kuststad som heter Yamba. Ville inte åka direkt upp till Byron Bay då jag ändå kommer ha ganska mycket tid där och min jobbarkompis som var i Australien för några år sedan tipsade om hostlet där så tänkte att det var lika bra att köra på det. Blir bara två nätter men finns inte jättemycket att göra där så det blir nog lagom! 

Idag var jag i alla fall tvungen att checka ut vid klockan 10, packade mina grejer igår så allt var klart så kunde bara gå ner och lämna in mitt kort så var det fixat. Slapp dessutom betala för skåp till mina väskor då jag umgicks med Robin och Rachel från Irland hela dagen för eftersom dom bor i samma rum som jag kunde jag bara lämna grejerna där inne. Skönt att ha någonstans att kunna va under dagen också i stället för att bara driva omkring i Sydney! 

Vi spenderade i alla fall större delen av dagen vid Manly Beach, man får ta en båt från operahuset som tar ca 30min för att ta sig dit och det var verkligen sjukt fint däromkring! Anledningen till att vi åkte dit var främst att idag började Australian Open of Surfing vilket är ett surf, skate och musik event dom har vid Manly varje år. Sjukt mycket stånd och grejer och väldigt härlig stämning! Var även en typ crossfit-tävling eller något liknande som vi tittade på ett tag, såg otroligt jobbigt ut i värmen. Själva stranden var avstängd då vågorna var otroligt stora så man fick inte gå i och bada men vi satt bara i sanden och kollade på surfarna samt solade så hade det riktigt gött ändå! Själva proffssurfarna kommer inte tävla förräns senare i veckan (tävlingen håller på tills nästa söndag) så var lite segt att man inte fick se dom då det hade varit väldigt häftigt men vi fick nöja oss med pojkar under 18 som tävlade idag och dom var faktiskt riktigt duktiga dom också! Önskar verkligen jag kunde surfa sådär för det ser så otroligt härligt ut!

Vi kom tillbaka till hostlet vid runt 6 och jag gick då ut och åt med killen från Schweiz samt en tjej från England som kom idag och alltså tog över min säng, trevligt och ett bra sätt att fördriva tiden lite. Har blivit lite väl mycket äta ute nu i Sydney men har köpt med mig mat till Yamba så då blir det bara laga mat själv och tänkte försöka köra på det även i Byron Bay för att spara pengar. I storstäderna kan man lyxa till det lite mer känner jag. Nej nu ska jag försöka få lite sömn och förhoppningsvis går den här 10 timmar bussresan ganska fort, skönt med nattbuss i alla fall så man kan sova under tiden. 

Backpacking 2016 |
#1 - - Ann Drugge:

Vad roligt att följa din resa Sara 😊 Ha så skoj och njut av detta 💞

Svar: Tack så mycket Ann det ska jag verkligen!
Sara Tyngel

Upp