Bondi Beach

Ledsen för kvalitén men har man ingen dator är det mobilbilder som gäller. Översta bilden är från Bondi Beach och andra bilderna är från Darling Harbour. 

Har haft en riktigt skön dag idag men kan dra gårdagskvällen lite snabbt då den var väldigt mysig, har verkligen haft otrolig tur med mina rumskompisar här i Sydney! Hostlet ordnade en fest i baren precis bredvid hostlet men vi kände inte riktigt för det då det var otroligt mycket folk så jag och dom två tjejerna från Irland, dom reser ihop, samt killen från Schweiz bestämde oss för att gå ut och käka i stället. Vi gick ner till Darling Harbour som ligger väldigt nära hostlet men där jag inte har varit ännu, var väldigt fint och mysigt där nere på kvällen! Vi hamnade på Hard Rock Café, inte direkt mat som passar när man är på en backpacker budget men får dra in på maten någon annan dag helt enkelt. Otroligt gott var det i alla fall!

Idag har det sedan varit en otroligt varm dag här i Sydney, det är en sista värmevåg här nu innan hösten börjar här nere i söder så idag har det varit runt 35 grader och strålande sol hela dagen. Det har nästan varit för varmt för att vara utomhus. Jag åkte till Bondi Beach med tjejerna från Irland mitt på dagen och där fläktade det lite i alla fall vilket var väldigt skönt och vattnet var sjukt härligt. Jag brände mig dock ganska ordentligt på benen igår (ja mamma jag hade solkräm men tror inte den är vattenfast så brände mig nog när jag kom upp från vattnet) så satt mest och försökte skydda mig själv från solen så mycket jag kunde och åkte sedan tillbaka in till Sydney ganska tidigt då dom skulle gå samma väg som jag gick igår och jag kände inte riktigt att min brända hud skulle klara det. 

Åkte tillbaka till hostlet och tog en nap samt en dusch innan jag gav mig ut för att hitta Greyhounds kontor för att kunna boka buss samt lite aktiviteter jag vill göra senare på resan, dom större grejerna måste man boka i tid då det snabbt blir fullt. Efter lite letande lyckades jag komma fram (tack och lov för internet på mobilen så man kan använda kartor) och fick hjälp av en ashärlig tjej så nu har jag busspass upp till Cairns, en tredagars tur på Frasier Island, en tredagars segling vid the Whitsundays samt en dagstur på barriärrevet bokat och betalt. Otroligt taggad!! Så har lite datum jag måste gå efter nu men större delen av resan är fortfarande ganska flexibel. Känns dessutom skönt att ha dom större grejerna jag ska göra i Australien betalt för då det nu är lite lättare att hålla koll på pengarna och jag behöver inte oroa mig för dom stora kostnaderna längre. Blir lätt att man gör åt mer pengar än man tänkt så gäller att hålla koll. Kommer som sagt åka med Greyhound utmed kusten, köpte ett hop on hop off pass så hoppas att det ska funka bra, har hört flera som är nöjda med dom. 

Efter att jag varit och fixat allt för resan gick jag runt nere vid Darling Harbour ett tag då vi inte gick runt så mycket igår, kom tillbaka till hostlet vid runt 9 och ska nu boka lite grejer inför mitt kommande stopp. Imorgon blir det nog Opera Huset samt gå runt lite i Sydney, beror på om jag ska möta upp min jobbarkompis från Ikea eller inte. Hoppas allt är bra vänner, pussar!

Backpacking 2016 |
#1 - - Anonym:

Du får köpa en bättre solkräm😊

Svar: Använde faktor 50 men brände mig ändå, det är stark sol här
Sara Tyngel

Upp