Yamba and Shane's Tour

Har haft en bra andra och sista dag i Yamba, hade kunnat stanna längre men känner samtidigt att det kommer bli ganska skönt att komma iväg utmed kusten. Imorgon har jag varit i Australien i en vecka och har därmed 5 veckor kvar, vet inte om jag ska tycka att det har gått snabbt eller långsamt om jag ska vara ärlig. Men har haft skoj i alla fall!

Idag började jag dagen med att facetimea med Brennan för första gången sen jag kom hit vilket var så otroligt härligt, den här resan hade varit dubbelt så rolig om han hade varit med. Men samtidigt så är det betydligt lättare att träffa folk nu när jag är själv så jag får väl se det som en fördel också! Sen var det alltså dags för Shane's Tour som då alltså hålls utav en av ägarna till hostlet. Tydligen ska den vara berömd och ha varit med på MTV men efter allt som hände idag och allt han berättade vet jag inte längre vad som är sant och vad han hittade på. Förutom jag, Oscar och Frida var det 2 andra svenskar på turen (är för övrigt väldigt mycket svenskar här och lär bli ännu fler uppe i Byron) och totalt var vi 10 stycken som var iväg. Väldigt härligt gäng faktiskt! Turen var väldigt rolig men jag tycker personligen att det var lite väl mycket sitta i bilen och titta ut, jag hade gärna gått ur bilen lite mer så man hade kunnat se omgivningarna bättre. Vi stannade i alla fall på några ställen och då bland annat på stället ni ser på vänstra bilden där vi hoppade från klipporna ner i vattnet, pölen vi landade i var sötvatten och ca 30m djup. Vi stötte även på några pelikaner som ni kan se på högra bilden. 

Efter turen som tog några timmar käkade jag mat och sedan gick jag, Frida och Oscar samt en av dom svenska killarna från turen som heter James ner till stranden då vi hoppades på att se delfiner men det var tyvärr alldeles för blåsigt för det. I stället fastnade vi i världens regnskur och vi kom tillbaka till hostlet helt dyngsura. Sen satt vi resten av kvällen uppe i samlingsrummet och spelade kort tillsammans med två andra tjejer från Jönköping (en av tjejerna har också jobbat med oss på Ikea, liten värld alltså) så har haft en riktigt bra dag ändå. Nu är mina grejer packade och imorgon tar jag en morgonbuss upp till Byron Bay där jag sedan kommer vara en vecka. Vädret ser tyvärr inte ut att bli särskilt bra men jag hoppas det vänder då det enda som finns att göra i Byron i princip är att ligga på stranden samt surfa. Borde få några dagar med bra väder i alla fall. Nu blir det sängen så jag orkar upp imorgon, hoppas ni hemma i Sverige har en bra dag!

Backpacking 2016 | | Kommentera

First day in Yamba

Lite bilder från när jag var ute och sprang nu på kvällen, var otroligt fint nere vid havet verkligen!

Vid klockan 9 i morse kom jag alltså fram till mitt andra stopp på vägen upp till Cairns vilket då är Yamba. Väldigt liten men otroligt mysig stad som har lite surfvibe över sig vilket jag tycker är väldigt härligt! Jag bor på Yamba YHA hostel och delar rum med 7 andra tjejer, ganska stort rum med andra ord men det är delat i två salar så känns inte så stort. Mysigt hostel som ägs av en familj som är jättetrevliga och hostlet i sig är helt okej, väldigt rörigt kök men det finns en samlingssal med pingisbord, tv, böcker, spel och annat samt ett utedäck med pool och bar. På nedervåningen finns en restaurang och sen är det en våning med alla sovsalar. 

När bussen kom fram var det för tidigt att checka in men då det regnade kände jag inte för att gå runt i Yamba och kolla utan jag la mig i en soffa i samlingssalen där några satt och kollade på tv. Fick checka in vid 12 och la mig då i sängen och slappade ett tag, sov verkligen ingenting i bussen på vägen hit så var ganska trött. Träffade några av tjejerna som jag delar rum med och det slutade med att jag följde med dom på bio, fanns inte så mycket annat att göra på grund av vädret. Biosalongen var en upplevelse i själv, det var ett litet rum där man köpte biljetter samt godis och annat och sen köade man utanför biosalongen för att komma in till den enda salen som fanns i byggnaden och som inte var särskilt stor. Men väldigt söt biograf måste jag säga! Billig var den också vilket alltid är positivt. Vi såg filmen Spotlight som är baserad på en sann händelse, lite seg film men den var helt okej ändå. Väl tillbaka på hostlet lagade jag mat och slappade lite innan jag gav mig ut och sprang då vädret hade klarnat upp, tänkte försöka springa när jag är i mindre städer för att försöka hålla igång träningen lite nu när jag inte gymmar. Har inte sprungit på länge men det blev en väldigt skön tur med en del fotopauser.

Ska nog sova ganska tidigt ikväll då jag inte fick någon sömn inatt, har dessutom skrivit upp mig för Shane's tour (Shane är en av ägarna till hostlet jag bor på) som jag ska ha hört av andra är riktigt bra men lär ju bli mycket gå så vill inte vara för trött. Förhoppningsvis blir det kul i alla fall! Uppdaterar mer imorgon om vad turen går ut på mer exakt. Plus att min jobbarkompis Frida och hennes pojkvän kommer hit imon vilket ska bli skoj. Hoppas ni har haft en bra helg vänner, pussar!

Backpacking 2016 | | Kommentera

Manly Beach

Sitter just nu på bussen påväg mot mitt andra stopp på den här östkustresan vilket är en liten kuststad som heter Yamba. Ville inte åka direkt upp till Byron Bay då jag ändå kommer ha ganska mycket tid där och min jobbarkompis som var i Australien för några år sedan tipsade om hostlet där så tänkte att det var lika bra att köra på det. Blir bara två nätter men finns inte jättemycket att göra där så det blir nog lagom! 

Idag var jag i alla fall tvungen att checka ut vid klockan 10, packade mina grejer igår så allt var klart så kunde bara gå ner och lämna in mitt kort så var det fixat. Slapp dessutom betala för skåp till mina väskor då jag umgicks med Robin och Rachel från Irland hela dagen för eftersom dom bor i samma rum som jag kunde jag bara lämna grejerna där inne. Skönt att ha någonstans att kunna va under dagen också i stället för att bara driva omkring i Sydney! 

Vi spenderade i alla fall större delen av dagen vid Manly Beach, man får ta en båt från operahuset som tar ca 30min för att ta sig dit och det var verkligen sjukt fint däromkring! Anledningen till att vi åkte dit var främst att idag började Australian Open of Surfing vilket är ett surf, skate och musik event dom har vid Manly varje år. Sjukt mycket stånd och grejer och väldigt härlig stämning! Var även en typ crossfit-tävling eller något liknande som vi tittade på ett tag, såg otroligt jobbigt ut i värmen. Själva stranden var avstängd då vågorna var otroligt stora så man fick inte gå i och bada men vi satt bara i sanden och kollade på surfarna samt solade så hade det riktigt gött ändå! Själva proffssurfarna kommer inte tävla förräns senare i veckan (tävlingen håller på tills nästa söndag) så var lite segt att man inte fick se dom då det hade varit väldigt häftigt men vi fick nöja oss med pojkar under 18 som tävlade idag och dom var faktiskt riktigt duktiga dom också! Önskar verkligen jag kunde surfa sådär för det ser så otroligt härligt ut!

Vi kom tillbaka till hostlet vid runt 6 och jag gick då ut och åt med killen från Schweiz samt en tjej från England som kom idag och alltså tog över min säng, trevligt och ett bra sätt att fördriva tiden lite. Har blivit lite väl mycket äta ute nu i Sydney men har köpt med mig mat till Yamba så då blir det bara laga mat själv och tänkte försöka köra på det även i Byron Bay för att spara pengar. I storstäderna kan man lyxa till det lite mer känner jag. Nej nu ska jag försöka få lite sömn och förhoppningsvis går den här 10 timmar bussresan ganska fort, skönt med nattbuss i alla fall så man kan sova under tiden. 

Backpacking 2016 | | En kommentar
Upp