Insparken

Jag har ju börjat studera på högskolan nu vilket innebär att jag har varit med på insparken. Jönköping University har blivit utsedda till att ha den bästa insparken i Europa och jämfört med vad jag har hört om andra svenska universitet verkar vår ha varit betydligt roligare.
 
Jag pluggar media- och kommunikationsvetenskap vilket innebär att jag tillsammans med dom som pluggar personalprogrammet och internationellt arbete har en blå ovve på mig som vi fick köpa första dagen och sedan hade på oss under hela insparken. I vår insparksgrupp var det alltså studenter från tre olika program samt att det även var några internationella studenter. Temat för vår inspark var BC Olympics (BC står för blue crew, det utskott som håller i vår inspark) och alla grupper hade olika sportnamn, vi var som ni kanske förstår på sista bilden skidåkare. Vi behövde dock bara ha på oss skidkläder på sittningen som var sista dagen på insparken vilket var tur då det var otroligt varmt hela tiden!
 
Under de 10 dagarna som insparken pågick så hade vi en massa olika tävlingar för att lära känna varandra och staden (som jag ju redan känner då men för alla nya) och sen avslutades det som sagt med en sittning. Vi hade olika uppdrag, dance battle och lite andra aktiviteter och varje kväll var sedan akademin, studentbaren, öppen vilket den annars bara är på onsdagar. Jag var dock bara där någon kväll, aktiviteterna plus föreläsningarna räckte för mig. Sen hade vi även en insparksfestival på lördagen då bland annat Rebecka och Fiona samt Hoffmaestro spelade, ingen musik jag gillar men var ändå en kul kväll. 
 
Nu har jag snart läst färdigt min första delkurs och man börjar komma in i rutinerna med plugg o sådär igen. Trivs otroligt bra med programmet så tror det kommer bli tre riktigt bra år!
 
Livet i Sverige |
Upp