Tongariro Alpine Crossing

Igår kom vi fram till Taupo men då det regnade hela dagen och chauffören sa att det enda som fanns att göra var att bli full eller gå på bio (vi googlade, han hade rätt) så det slutade i princip med att vi inte gjorde någonting från och med att vi kom fram.

Det var dock ganska skönt med en lugn kväll för idag var alarmet satt på 04.40 då det var dags för Tongariro Alpine Crossing. 19.4km var det och 6h 30min tog det men oj vad det var värt det! Kommer dock antagligen knappt kunna gå imorgon, på vägen upp hade vi bland annat en timmes vandring med branta trappor vilket var döden och det var en del ganska svåra branta bitar både upp och ner. Den höga vulkantoppen ni ser på en del bilder är Mount Doom från Lord of the Rings, man kunde gå upp där men då det inte fanns någon riktig stig upp samt att det var väldigt molnigt bestämde vi oss för att skippa det. Dessutom var det en extra 3 timmars hike och vi kände att det räckte med 6 timmar. Otroligt fint var det i alla fall trots att molnen förstörde en del, ibland var det svårt att se vart man gick. Annars hade vi tur med vädret, man fick hålla på och ta av och ta på sig kläder hela tiden för ibland var det varmt och ibland var det kallt så man fick ha mycket lager på sig. 

Nu på kvällen gjorde vi tacos och ååååh vad gott det var!! Fräsch mat liksom i stället för bara massa kolhydrater som bröd och pasta vilket är majoriteten av det man äter här. Imorgon åker vi vidare till River Valley, ett boende mitt ute i ingenstans utan täckning, wifi eller någonting men det ska vara en av de bästa platserna i Nya Zeeland för forsränning så jag är taggad! Därefter är det vidare till Wellington vilket är mitt sista stopp här i Nya Zeeland, sjukt hur fort tiden går. Har mindre än 3 veckor kvar att resa nu!

Backpacking 2016 |
Upp