The Bay of Islands

Trots att regnet öste ner i princip hela dagen och jag har massa bilder där man ser mer regn än landskap hade jag en väldigt bra dag ute bland the Bay of Islands!

Bay of Islands är en grupp öar som är både privat- och statligt ägda, det finns en del rika familjer som äger en hel ö med ett stort sommarställe på liksom. Väldigt ensligt kan man tycka men samtidigt väldigt fint läge. Som sagt ösregnade det i princip hela dagen vilket var väldigt tråkigt då man ibland knappt såg någonting, men dom få gångerna det höll upp var det jag såg väldigt grönt och väldigt fint. Förutom att åka runt mellan öar och få lyssna på fakta om hur dom har spelat in i den europeiska historian här på Nya Zeeland så åkte vi även till ett ställe som heter Hole in the Rock som ni ser på bilden ovan, det är helt enkelt ett hål i berget som är stort nog för ganska stora båtar att ta sig igenom. På vägen dit åkte vi över ganska öppet vatten och då var det riktigt vågigt, glad att jag klarade mig ifrån att bli sjösjuk men vi hade några som spydde över kanten. Inte så skoj! 

Höjdpunkten på dagen var dock helt klart då vi stötte på ett gäng sällskapliga delfiner som simmade och lekte precis vid båten. Dom simmade under och precis framför båten och lekte och det var sååå härligt att se!! Dom hade bäbisar med sig vilket gjorde att vi inte fick gå i och bada med dom men fortfarande lika härligt att kolla på. Vi såg även en annan grupp lite senare på dagen på lite längre avstånd som höll på och letade mat och dom delfinerna verkligen hoppade omkring i vattnet, så skoj att se! Vi såg även en liten söt säl som låg och sov på en klippa. 

Jag har en heldag till här i Paihia imorgon så får se vad jag hittar på då, förhoppningsvis är vädret bättre så jag kan gå en av alla promenader som finns här i området, dom ska vara väldigt fina nämligen. Alla jag har umgåtts med åkte tillbaka ner till Auckland idag för att fortsätta resa söderut, jag valde att ta lite extra tid här uppe då jag har ganska mycket tid på mig. Men kanske kommer ikapp någon av dom på vägen. Nu blir det sova i alla fall, ser fram emot sovmorgon imorgon efter tre dagar med alarm och tidig uppgång! 

Backpacking 2016 |
Upp