Tegallalang och Tirta Empul Holy Water Tempel

Idag åkte jag alltså tillsammans med en italiensk kille på mitt rum till Tegallalang för att besöka dom kända ris terasserna och efter blev det även ett besök vid ett tempel som det finns väldigt gott om här på Bali. 

Killen jag åkte med har hyrt moped under tiden han är här så den åkte vi på den snirkliga vägen upp till Tegallalang, glad att jag slapp köra då det var smått kaos på vägarna men han är nog mer van vid det från Italien. Även glad att jag hade någon att åka med då jag annars inte visste riktigt hur jag skulle göra för att ta mig dit. När vi kom fram gick vi runt bland risodlingarna ett tag, riktigt vackert var det verkligen! Dock förstördes det lite tycker jag av alla som satt utmed vägen och bad om donationer, eller krävde är nog ett bättre ord för det och gav man för lite var de inte nöjda. Nu är det inte mycket pengar vi pratar om men tyckte inte om det ändå. Efter att ha spenderat lite tid där åkte vi vidare till ett tempel där vi gick omkring ett tag, riktigt fint där också. På vägen hem stannade vi till för en väldigt sen lunch innan vi åkte tillbaka till hostlet där jag tog en nap och annars har jag bara varit ute och käkat. Gillar inte att gå ute själv på kvällen här, det känns inte så säkert om jag ska vara ärlig. 

Jag har aldrig haft en längtan till att åka till Asien och idag fick jag bekräftat att det är i princip så som jag har trott, visst det är vackert men föredrar helt klart Australien och Nya Zeeland än så länge. Dels så känns det som sagt inte säkert alls att gå ute som ensam tjej på kvällen, sen är det väldigt smutsigt och överallt sitter folk och ropar på en att man ska köpa saker eller som vill ha pengar av olika anledningar eller som ropar taxi efter en utmed hela gatan plus hela den här grejen med prutning, usch nej jag är inte imponerad av Asien än så länge. Trafiken ska vi inte ens prata om, den är verkligen kaos. Får se om det känns bättre när jag kommer ut till Gili öarna på torsdag, där finns det ingen fordonstrafik och det är mer turistanpassat så det kanske passar mig bättre. Imorgon tänkte jag i alla fall slappa vid poolen på förmiddagen och sen tänkte jag traska in till Ubud för att gå på marknaden samt boka båt och shuttle till Gili på torsdag. Kanske även går en sväng till the Monkey Forest, får se hur jag känner. Nu blir det duschen i alla fall, lika varmt och fuktigt idag som igår!

Backpacking 2016 |
Upp