River Valley

Efter en lång bussresa kom vi vid sjutiden ikväll fram till Wellington som är Nya Zeelands huvudstad och mitt sista stopp här i Nya Zeeland. Kan knappt fatta att om cirka två veckor är jag hemma i Sverige igen! 

Förra natten spenderade vi i alla fall i River Valley och jag får nog säga att det var ett av mina favoritstopp här på Nya Zeeland! Det låg verkligen mitt ute i ingenstans och det fanns ingen täckning och inget wifi, det var bara en stuga vid en å mitt ute bland får och gröna kullar. I princip det enda som fanns att göra på kvällen var att dricka och umgås, skoj då alla på bussen var på undervåningen och körde massa lekar tillsammans i stället för att alla bara var uppdelade i sina gäng. Dom flesta av oss som hade aktiviteter bokade till dagen efter tog det ganska lugnt och gick och la oss ganska tidigt men det var många som fick dra sig upp bakfulla vid halv 8 i morse, dom som inte hade aktiviteter kunde sova ut lite längre. Rummet vi sov i var för övrigt väldigt speciellt, på varje sida om en skiljevägg fanns det rum för 16 personer men det var inte i skilda sängar utan det var uppställt som en enda stor våningssäng. Man låg alltså precis bredvid varandra på madrasser i två våningar, speciellt upplägg men också lite roligt! 

Idag på morgonen var det då i alla fall dags för rafting och ååååh vad skoj det var!! Helt ärligt en av mina bästa upplevelser på resan skulle jag nog säga. Vi åkte igenom otroligt vacker terräng och själva forsränningen var helt otroligt rolig! Det var grade 5 forsränning, grade 6 är i princip livsfarlig så den var ganska tuff men hela vägen var inte grade 5 utan i mellanåt var det riktigt lugnt och en del av droppen var grade 3. Jag var i samma flotte som tre svenska tjejer samt en australiensisk kille, dom har varit på samma buss som mig sen Auckland så har pratat med dom en hel del. Vi fick en av dom roligaste guiderna dessutom så vi hade en riktigt rolig tur även om han verkligen gick in för att lura oss så vi blev så blöta som möjligt. Två och en halv timme var vi iväg och man var ganska tacksam för alla tjocka tröjor dom gav oss för det var riktigt kallt i vattnet, ingen i vår flotte hamnade i vattnet men det var en del som fick ta sig en liten simtur i den 11 gradiga ån. Har tyvärr inga bilder från själva forsränningen så ni kan se hur galet det var på en del ställen när vår guide lurade oss till att göra olika saker (bilderna var $80, jag hade gärna köpt dom men ingen annan i min grupp ville ha dom så hade ingen att dela kostnaden med) utan har bara gruppbilderna som jag fick från en tjej i en grupp som köpte sina bilder. 

Imorgon ska vi ut och upptäcka Wellington, det ska tydligen vara en väldigt mysig stad så det blir nog skoj! Blir sista dagen med gänget jag har umgåtts med senaste veckan innan dom drar vidare till sydön tidigt på fredag, tråkigt men samtidigt ska det bli kul att komma iväg till värmen på Bali!

Backpacking 2016 |
Upp