Nya Zeeland

Så är jag nu framme och har installerat mig på hostlet här i Auckland. Flygresan hit gick utan problem även om natten var ganska kaos så har varit väldigt trött hela dagen. Det är ganska kallt här i Auckland (eller kallt och kallt, är runt 22 grader mitt på dagen) så att komma från att gå runt och svättas i shorts och linne vid klockan fem på kvällen till att frysa i jeans och tjocktröja har känts riktigt konstigt.

Natten innan flyget nu då, det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Dom stängde nämligen alla terminaler efter att sista flyget hade landat fram till att det var dags att checka in för första flyget dagen efter så strax efter 12 blev vi utsparkade och fick ligga på bänkar utanför flygplatsen fram till att dom släppte in oss igen vid klockan 3. Riktigt kallt var det och jag har nu alltså provat på hur det känns att vara hemlös för en natt, inget jag vill uppleva igen. Så sov inget alls igår natt och har därför varit ganska seg hela dagen, folk på flygplatserna trodde nog jag var lite efter när dom fick ropa på mig tre gånger innan jag insåg att det var min tur att gå fram till disken. Incheckningen och security gick bra, glad att jag hade läst på innan och hade utskrivna papper på mina biljetter till Bali då man var tvungen att kunna bevisa att man hade biljetter ut från landet redan när jag checkade in i Australien. Flyget gick sedan smidigt som sagt, var ju ganska korta flyg och jag sov i princip hela tiden så det gick fort. Landade i Nya Zeeland och gick igenom massa säkerhetskontroller och skanning av väskor (dom vill inte få in något som kan skada naturen här. I Australien hade dom till och med customs för att lämna landet, har inte varit med om det förut) och sedan kunde jag äntligen gå ut från flygplatsen, hade tur och kunde direkt hoppa på en SkyBus som tog mig in till Auckland. Bussresan tog ett tag men blev avsläppt nästan precis utanför hostlet vilket var väldigt skönt, hade kollat på kartan innan så jag visste hur jag skulle gå eftersom jag inte har internet här ännu.

Bor just nu på Nomads där jag kommer vara fram till fredag morgon, ganska stort hostel med helt okej rum men alldeles för litet kök. Dom hade liksom en och en halv frys för hela hostlet, det var helt omöjligt att få in grejer där. Alla hyllor för annan mat var också överfyllda så var ganska kaos där inne. Badrummen är dessutom mixed vilket jag inte är jätteförtjust i men det får gå. Jag delar rum med 7 andra tjejer som verkar härliga, en av dom ska med samma buss som mig på fredag vilket känns skönt. Idag har jag bara slappat på hostlet samt handlat mat (det finns ingen bra stor mataffär här i närheten utan bara mindre vilket betyder dyrare priser, kommer leva som vegetarian ett tag framöver) då jag inte har haft mycket energi till annat. Imorgon ska jag ge mig ut och köpa lite långärmade tröjor så jag klarar kylan samt att jag ska försöka hitta en regnjacka och sen måste jag fixa ett nya zeeländskt simkort till mobilen. Annars får jag se vad jag hittar på. Känns bra att vara på plats i alla fall!

Backpacking 2016 |
Upp