Hobbiton

Har tagit så galet mycket bilder idag, alla hobbit hål var ju så sjukt söta!! Tror det slutade i nästan 100 bilder, tur man har stora minneskort haha.

Idag var det alltså dags för Hobbiton vilket jag har varit väldigt taggad på! Härligt väder hade vi också, var bara 8 grader när vi åkte från Waitomo på morgonen men när vi kom fram var det sol och klarblå himmel så jag är ganska glad att jag valde att packa ner shorts i min dagväska så jag kunde byta. När vi kom dit hade vi lite tid för att gå runt i gift shoppen och sådär innan vår guidade tur runt seten började. Vi hade en ung jätteduktig guide, hade gärna haft hennes jobb i stället för truckförare på Ikea. I alla fall så visade hon oss runt och förklarade lite hur olika scener i både Lord of the Rings och Hobbit filmerna hade spelats in och hur olika saker hade fungerat. Dom hade olika storlekar på hålen som ni säkert kan se för att kunna få skådespelarna att se små eller stora ut beroende på om dom var hobbits eller fullvuxna som till exempel Gandalf. Väldigt kul att få en inblick i hur dom hade gjort sådana saker, i alla fall jag tycker att sånt är väldigt intressant. Så vi fick i alla fall gå runt och kolla på hela setet, ser verkligen ut precis som i filmerna! Alla scener inifrån hålen är dock gjorda i studio så vi kunde inte gå in och kolla i något men det var ändå väldigt skoj. Ända stället där vi kunde gå in var the Green Dragon där vi blev bjudna på öl efter rundvisningen vilket var väldigt uppskattat. Min var någon alkoholfri variant som smakade mer som läsk typ, faktiskt ganska god! 

Efter vår tur fick vi åka Hobbiton buss till Rotorua som ligger ca en timme från Hobbiton där vi blev upphämtade av Kiwi bussen och körda till vårt hostel nere i Rotorua, en stad som luktar ruttet ägg tack vare alla varma källor. Dom flesta är ikväll ute i en Mauri by där dom ska spendera natten men jag tyckte att det var lite väl mycket pengar, vet att jag har pengar så jag klarar mig men det börjar ändå bli ganska tomt på kontot så kände att jag kunde skippa det och lägga dom pengarna på något annat i stället. Hur som helst så är i alla fall alla tjejerna jag har hängt med dom senaste dagarna där ute så efter att ha handlat mat med några brittiska killar från samma Kiwi buss som är på mitt rum så har jag mest legat i sängen och läst, är ganska så trött. Träffade på Sara och Christy som var på min buss upp till Bay of Islands, dom valde nämligen att stanna här två nätter så kul att träffa dom igen! Jag och ganska många andra har också valt att stanna här två nätter så när dom andra kommer tillbaka från byn imorgon så ska vi väl ut och upptäcka Rotorua lite. Ganska skönt med två nätter här faktiskt, har ändå så pass mycket tid innan Wellington. Nu ska jag nog lägga mig i sängen och fortsätta läsa, vi hörs vänner!


Backpacking 2016 |
Upp