Första dagen söderut - Cathedral Cove och Hot Water Beach

Igår åkte jag alltså ner från Bay of Islands till Auckland för en sista natt innan jag idag började åka söderut. Träffade Agnes och Hanna på kvällen vilket var sååå kul!! Dom har legat före mig hela Australien och Nya Zeeland men nu lyckades vi alltså vara i Auckland samma kväll innan dom flyger vidare till Fiji.

Idag vid halv 9 var jag nere vid busshållplatsen för att hoppa på bussen och börja åka söderut. Precis som på vägen upp var det mycket pappersarbete i början och sen hade vi ett stopp för lunch samt att det fanns en mataffär där så vi kunde köpa mat. Sen kom vi fram till Hot Water Beach där vi nu har första natten. Såååå mysigt hostel, det är mer en Holiday Park med stugor med dorms och det är jättefint verkligen! Efter att vi hade checkat in hoppade vi på bussen igen och åkte ner till Coromandel och Cathedral Coves, så fint vad det! Om ni har sett andra Narnia filmen känner ni nog igen bilderna med grottan och klippan i vattnet, det är där dom spelat in scenen när tåget försvinner och dom kommer till Narnia för andra gången. Jag som älskar att se ställen från film och kunna känna igen scener och sådär tyckte det var väldigt kul! Väldigt fint var det där nere också.

När vi kom tillbaka till hostlet gick vi ner till stranden här som kallas Hot Water Beach av en anledning. På en del ställen var det så varmt att det knappt gick att gå där. Som ni ser lite på bilden så fick man gräva sin egna håla i sanden så det varma vattnet kom upp och det blev som en varm pool. Man var dock tvungen att få in lite kallt vatten från havet också för annars blev det för varmt, väldigt häftigt var det dock! Därefter gick vi upp och duschade av oss all sanden och sen satt alla och snackade lite innan det var dags för middag. Vår busschaufför hade ordnat med curry som vi som ville fick var med på, jag slapp hjälpa till med maten och eftersom vi alla delade på kostnaderna blev det en väldigt god och billig middag. Det är några riktigt härliga människor på den här bussen också så det känns bra! Nu på kvällen satt jag ute och snackade med några ett tag men satt mest inne på rummet och pratade med dom som är i mitt rum inatt, väldigt sköna människor så hade tur för man skriver bara upp sig random när dom bokar boende. 

Imorgon ska vi till Waitomo för black water rafting, tror det blir riktigt bra! Bussen går dock vid halv 8 så nu blir det sängen, ingen sovmorgon här inte. 

Backpacking 2016 |
Upp