Cape Tribulation

Har idag varit iväg på en tour upp till Cape Tribulation och the Daintree rain forest. Blev upphämtad vid sju i morse och kom tillbaka runt åtta nu ikväll, ännu en heldag alltså och jag känner att min förkylning har brutit ut ganska ordentligt nu. Får bli mycket vila dom sista dagarna så jag blir frisk till Nya Zeeland!

Efter att vi hade åkt runt och hämtat upp alla som skulle med åkte vi till första stoppet vilket var Mossman Gorge. Där fick vi vara med om en välkoms rök-cermoni som är traditionell för ursprungsbefolkningen där uppe. En kille från stammen berättade lite om deras traditioner och så o sen visade han lite hur dom gjorde färg och använde saker från naturen till olika grejer. Därefter tog vi bussen som gick upp till själva passet (gorge betyder pass) där dom som ville fick bada i en källa. Jag skippade då vattnet var ganska kallt och jag inte ville bli sjukare, vilket dock inte verkade hjälpa. Efter det hoppade vi på vår buss igen och vi åkte upp till the Daintree River där vi skulle på wild life safari och förhoppningsvis se lite krokodiler! Vår båtförare brukade tydligen egentligen hålla i fågelspaningsturer men fick hoppa in idag när det var mycket att göra och det märktes, han pratade hellre om träd och fåglar än försöka hitta krokodiler. Men två ganska stora hanar såg vi i alla fall, den ena var nog ca 6m lång! Den jag har på bild är bara ca 3m. Men det var ganska mäktigt att se iaf, sjukt stora är dom verkligen! 

Efter detta hoppade vi på bussen igen och åkte upp till Cape Tribulation beach där vi skulle äta mat och jag har nu ätit min första känguru burgare! Kände att jag var tvungen att göra det minst en gång innan jag åker ifrån Australien. Tycker inte den smakade något speciellt men kul att prova iaf! Och stället vi åt på var verkligen jättefint, vårt bord var liksom mitt på stranden. Regnskogen gick ända ner till vattnet och därefter tog barriärrevet över. Efter lunchen gick vi på en boardwalk genom regnskogen där vi såg lite träd och några stora spindlar. Näst sista stoppet för dagen blev ett glasställe, sjukt god glass hade dom och särskilt i värmen som har varit hela dagen! Därefter stannade vi på en lookout och sen åkte vi ner till Port Douglas och tittade på solnedgången samt släppte av lite folk som bodde där och sen åkte vi tillbaka till Cairns. 

Hade en väldigt bra dag och jag är glad att jag valde att lägga pengar på den här turen! Mår dock som sagt riktigt kasst just nu så blir sängen tidigt idag...

Backpacking 2016 |
#1 - - Ann:

Krya på dig Sara 💞 Så kul att följa din resa. Kramisar från mig och resten av familjen

Upp