Cape Reinga

Här har ni några bilder från dagen då vi alltså var på dagstur upp till Cape Reinga, den nordligaste punkten på Nya Zeeland. Har haft en väldigt bra dag trots ganska tråkigt väder, fick premiäranvända min regnjacka som jag är väldigt glad att jag valde att investera i. 

Första stoppet var vid en regnskog där vi bara gick omkring i 15min, var inget speciellt kan jag inte påstå. Därefter hade vi en del småstopp på vägen för fika o sådär innan vi åkte upp till Cape Reinga som var huvudmålet. Det är väldigt fin natur där uppe samt en mysig fyr och det som är speciellt med udden är att man därifrån kan se Tasmanska havet och Stilla Havet mötas. Syns nog bättre dagar med klart väder men det gick och se hyfsat tydligt ändå. Efter att ha gått runt där ett tag så åkte vi till det helt klart roligaste stoppet för dagen vilket var sandboarding. Som ni ser var det en ganska stor sandhög vi skulle upp på och sen åkte vi på mage på bodyboards ner, sååå roligt var det!! Var livrädd innan då det såg ut att gå ganska fort men man kunde kontrollera farten genom att trycka ner fötterna, det gick dock fortfarande ganska fort men det var sjukt kul! Åkte bara två gånger då det fick räcka med klättring efter det, tog typ 10min upp för 15 sekunder ner. Efter det körde vi utmed stranden i typ en timme, chauffören såg en vildhäst men den försvann innan han hann vända bussen vilket var synd, finns tydligen ca 300 hästar i skogen vid stranden. Efter det blev det ett matstopp för fish n' chips för dom som ville men jag hade mat på hostlet jag kunde laga till så gick runt och kollade runt i byn med några andra i gruppen i stället.

Bra dag som sagt och imorgon har jag en annan dagstur ut till öarna och för att kolla delfiner. Det står ösregn hela dagen och jag hoppas verkligen att det inte stämmer då det hade varit väldigt tråkigt. Får hålla tummarna för att det blir en del uppehåll i alla fall! Ska sova ganska snart då det blir ganska tidig uppgång imorgon också, får dock sova lite längre vilket ska bli skönt. Ha det fint vänner, pussar!

Backpacking 2016 |
Upp